GJS Interventies
ambulant werker Noord Holland voor speciale interventies

GJS Interventies
ambulant werker
Noord Holland
voor speciale interventies

Gert-Jan Schipper

ambulant werker Noord-Holland voor speciale interventies

Zorgaanbieder Gert-Jan Schipper (GJS Interventies) 56 jaar, 32 jaar getrouwd, 2 kinderen. Ik werk nu 8 jaar in de hulpverlening. Ik ben ervaringsdeskundige op vele vlakken. Ik doe al 30 jaar vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging DWOW. Ik heb 23 jaar politie-ervaring. Ik ben 6 jaar 2004-2010 jeugd Rechercheur geweest in Zaanstreek-Waterland. Vervolgens tot 2015 jeugd coördinator, aanpak criminele groepen in de Unit Purmerend.

Ik wilde graag Ambulant Maatschappelijke werker zijn, vooral de moeilijke jongeren 18 tot 33 jaar helpen met structuur en regelmaat. In juni 2015 ben ik gaan werken voor Clup Welzijn in Purmerend. Ik heb daar met veel plezier en passie gewerkt. Ik ben daar boventallig aangesteld voor het opzetten van het ambulante Jongerenwerk, overname van Streetcornerwork. Samen met 3 andere Ambulante Jongerenwerkers hebben 2 jaar het ambulant werk gedaan en onze kennis gedeeld met netwerkpartners en Clup.

Echter mijn passie en uitdaging was groter en mijn drijfveer in individuele en ambulante hulp en creatieve huisvesting overheerste en dat paste niet binnen Clup. Ik bewandel de paden, die veel hulpverleners niet in durven in te slaan en ben bereikbaar ook in het weekend. Voorop lopen en niet meegaan met de massa. Je moet kunnen schakelen en gebruik maken van het grote Netwerk in de omgeving van de cliënt. Sinds een jaar doe ik het intensieve werk samen met mijn collega’s.

Zogenaamde PASSENDE ZORG en MAATWERK. Vertrouwen is het sleutelwoord in dit werk. Zeg wat je doet en doen wat je zegt!

Ik ben in juni 2017 voor mijzelf begonnen als ZZP’er ambulant individueel begeleider, GJS Interventies en begeleid jongeren en ouderen via een zogenaamde PGB (persoonsgebonden Budget). Particulier kunnen mensen mij ook inhuren tegen uurtarief. Tevens verhuurt GJS Interventies/ Creatieve Huisvesting kamers en woningen in Purmerend, Middenbeemster. Ik match en kijk wat er nodig is voor elk individu, zogenaamde passende zorg en maatwerk staan hoog in het vaandel bij GJS Interventies.

Op dit moment werk ik met 2 betaalde krachten en 4 vrijwilligers, die het vak willen leren. Op dit moment hebben wij 5 woningen en begeleiden we de cliënten die tussen wal en schip zijn beland door hun vorige hulpverleners, die allemaal om verschillende redenen zijn gestopt.  In de toekomst 2023-2026 willen we een dag inloop incl. tijdelijk wonen starten in Hoorn. Werken aan een nuttige dag invulling met kans op herstel in een korte tijd. Ik werk nauw samen met gemeenten in Noord-Holland. Specialisme GJS Interventies het bieden van  beschermd Thuis en intensieve begeleiding via PGB of WLZ of via een zogenaamd samenwerkingsovereenkomst voor de jeugdwet jeugdwet en WMO 18+.